Rekisteröityminen sivustolle on helppoa, sillä sivusto on suomenkielinen ja vaatii oikeastaan vain pientä luetunymmärtämistä. Valitset vain käyttäjätunnuksen ja salasanan. Lisäksi tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen. Sivustolle voi rekisteröityä myös facebookin tunnuksilla. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi aktivointikoodin ja sitä klikkaamalla pääset tekemään blogia.

Ensimmäisen blogisi saat luotua helposti kun valitset vasemmasta reunasta "siirry hallintasivulle" ja sen jälkeen ruudun melko keskeltä "luo uusi blogi". Tämän jälkeen suosittelen että tarkistat blogin asetukset. Voit halutessasi rajata blogin näkyvyyttä, oletuksena blogeille on että ne näkyvät kaikille ja ovat kaikkien kommentoitavissa. Jos haluat pitää blogia esim. kavereidesi kanssa, voit helposti kutsua heitä blogin kirjoittajiksi. Blogin asetuksissa valitse kohta "käyttäjät ja oikeudet" antaa mahdollisuuden lähettää sähköposti jolla kutsut blogin muut kirjoittajat sivulle.

Jos haluat luoda lisää erillisiä blogeja, klikkaa yläreunasta Kojelauta. Näkyviin tulee kaikki luomasi blogit ja niiden alapuolelta voit valita "luo uusi blogi".

Ulkoasua pääset muokkaamaan kohdasta "ulkoasu". Tarjolla on muutama valmis blogipohja jotka sopivat hyvin aloitteleville kirjoittajille.

Blogia kirjoittaessa pääset helposti muokkaamaan kirjoitustasi tai vaikkapa jatkamaan tarinaa jos kirjoitus jostain syystä jäi ensimmäisellä kerralla kesken. Kirjoitusikkunan yläreunassa on pikkukuvakkeita jotka helpottavat esim. hymiöiden ja kuvien lisäämistä. Voit myöskin määrittää fontin ja sen koon sekä muita kirjoituksen ulkoasuun vaikuttavia tekijöitä.

Koska sivusto on suomenkielinen, on myös sen ohjeet suomeksi. Monissa eri paikoissa sivustollasi löytyy jostain kohtaa linkki "Ohjeita" jota klikkaamalla pääset lukemaan blogin ohjeet. Ohjeista löytyy kutakuinkin kaikki tarvittava mukavasti kuvilla höystettynä. Ohjeisiin pääset myös klikkaamalla linkkiä: vuodatus.net/help/browse/dashboard